|
|
|
Na het wegvallen van onze lokatie in Alkmaar, hebben we in overleg met Viva! - Klein Varnebroek een kook workshop gehad in restaurant Klein Varnebroek.
Om 17.00 uur waren we allemaal aanwezig in het restaurant, gelegen nabij ons nieuwe nog te bouwen appartementencomplex in de nieuwe wijk Varne Buiten.
We werden in het restaurant ontzettend gastvrij ontvangen door de Chef-kok Salco Molenaar voor deze gelegenheid geassisteerd door Pieter Ranzijn. Na een korte introduktie en voorstel rondje van ons ieder, kregen wij uitgebreid instruktie en liepen we allemaal naar de keuken.
Bij het bereiden van dit voortreffelijke drie gangen menu werden we deskundig geinstrueerd en geholpen door Salco en Pieter.
Als voorgerecht mochten wij een soep maken. Het werd een heerlijke broccoli soep met gerookte zalm of gerookte kip, al naar gelang wij dit lekker vonden.
Gelijktijdig gingen enkelen van ons aan de slag om het hoofdgerecht klaar te maken. Dat werd een Cordon Bleu van kalfsgehakt met gewokte groentes met julienne van aardappel.
Anderen van onze groep begonnen met de bereiding van het toetje. Dat werd een heerlijke Tiramisu. Alle ingredienten waren reeds van tevoren ingekocht en lagen gereed voor gebruik.
Bij het bereiden van dit voortreffelijke drie gangen menu werden we deskundig geinstrueerd en geholpen door Salco en Pieter.
Om 19.00 uur werd het tijd om alles te gaan proeven. Welnu, niemand heeft op dit niveau ook maar enige ervaring. Maar alles smaakte werkelijk voortreffelijk.
Na afloop was iedereen zo enthousiast, dat er in overleg met Viva! - Klein Varnebroek is afgesproken, dat we het nog een keer gaan doen.
Welnu, dat aanbod namen wij van onze toekomstige buurman natuurlijk direct aan.
De volgende kook workshop zal er hoofdzakelijk asperges worden gebruikt en een pasta maaltijd worden gekookt.